You are currently viewing Kom godt i gang med det nye semester

Kom godt i gang med det nye semester

Kalenderen siger den 12. september, og for de fleste af landets studerende betyder det én ting:

Den anden uge i semesteret er begyndt, og svedperlerne pibler lige så stille frem på panden.

Den første uge er overstået, du har mødt dine undervisere, stiftet bekendtskab med dine nye fag – og ikke mindst sprintet rundt på hele uni med en puls på 200 for at finde dine nye lokaler i de mærkeligste afkroge.

Hvis det er dit første semester på uni, er du sikkert stadig i gang med at lære det hele at kende, og du er nok ikke helt tryg ved alting endnu. Men bare rolig: det skal nok komme.
Alle universitetsstuderende har engang haft deres første dag, og der er ingen, der forventer, at du kan det hele endnu.

Det er tid til at arbejde med dine nye vaner

Uanset om du starter på 1. eller 8. semester, kan du sikkert skriver under på, at din studieteknik ikke er helt så god, som den kunne være. Nogle gange er det bare øl med vennerne eller en aleneaften med Netflix, der vinder, og så fortryder du det dagen efter, når du skal arbejde for to dage. Det kan hurtigt ende i en ond spiral, og det bliver meget trættende i længden – også for din studiegruppe, som skal samle dig op.

Heldigvis er der masser af ting, du kan gøre, for at få en bedre studierutine:

  1. Få overblik over din læsning

Du lærer meget hurtigt, at et overblik over din læsning er alfa omega. Sørg for at tjekke dine semesterplaner for næste uges forberedelse, så du har en idé over, hvor meget tid du skal sætte af til hvert fag.

Kig også resten af planen igennem og sørg for at notere afleveringer, fremlæggelser og lignende i kalenderen, så du har overblik over, hvornår de større arbejdsbyrder ligger.

  1. Planlæg din uge

Når du har overblik over, hvor meget du skal læse, er det tid til at planlægge. Start med at skrive ugens aftaler ind i din kalender, og vurdér derefter, hvornår du vil holde fri. Når du har styr på de to ting, kan du begynde af fylde hullerne med din læsning – og eventuelt noget af din ”fritid”, hvis der er for meget læsning.

Mit bedste trick til at gøre kalendertjansen sjov, er at bruge farver. Brug en farve til undervisning, en til fritid, en til job osv. Det bliver både flottere, sjovere og mere overskueligt.

  1. Læs!

Når du har planlagt ugen, skal du i gang med at læse.

Der er egentlig ikke så meget mere til dette punkt – du skal bare gå i gang.

Hvis du har svært ved at komme i gang, så brug din kalender som motivation. Spørg dig selv: hvad sker der, hvis jeg ikke læser i dag? Hvis svaret er, at du skal læse dobbelt så meget i morgen, hvis du ikke læser i dag, så burde motivationen være på plads.

 

Er du klar? Sæt i gang! 🙂

Skriv et svar