Livet som studerende betyder ofte, at der ikke er mange penge mellem hænderne – heller ikke til at indrette studieboligen. Hvis du for nyligt er flyttet hjemmefra eller bare gerne vil have lidt tips til, hvordan du kan indrette din bolig uden at spendere en bondegård, kan du læse med her.
Køb brugt
Når du leder efter møbler, kan du med fordel undersøge sortimentet i genbrugsbutikker som for eksempel Røde Kors. Her kan man faktisk finde møbler i god stand til lave priser. Der findes også masser af salgsportaler online, hvor du måske kan finde noget. Dermed er der mange penge at spare, hvis du vælger at købe nogle af dine møbler brugt.
Gør det selv
Der er også penge at spare, hvis du laver ting til din bolig selv. Så hvis du er en haj med en symaskine, kan du bestille smukt stof i metermål online og sy betræk til sofapuderne. Du kan også lave mange andre ting selv, kun din egen kreativitet sætter grænsen. På nettet er der masser af inspiration at hente. Hjemmelavede elementer gør boligen lidt hyggeligere og mere personlig.
Rom blev ikke bygget på én dag
Et af de bedste råd at give med på vejen er, at dit hjem ikke behøver at være fuldendt allerede fra første dag – og det behøver heller ikke være perfekt. På Instagram, YouTube og andre sociale medier kan man hurtigt få indtrykket af, at et hjem skal være på en bestemt måde. Særligt de unge influencers giver gerne såkaldte room- og house tours, hvor de viser deres stilrene boliger med helt nye møbler frem. Her er det vigtigt at huske på, at du indretter en studiebolig. Du har hele livet til at skabe din egen base og sandsynligheden for, at du bliver boende i den samme bolig, er meget lille – så forsøg at undgå unødvendige udgifter. Det gør ikke noget, at der mangler lidt, så længe du bare har det nødvendige.