For rigtig mange danskere er børn noget af det smukkeste vi mennesker kan skabe. Derfor er der også mange som, når de bliver spurgt, svarer at de gerne vil have to til tre børn. Men når alt kommer til alt, er dette dog ikke tilfældet. I år 2015 fik den gennemsnitlige dansker 1,7 børn, hvilket er langt under de to til tre børn, som de fleste altid har drømt om. Dette skyldes i høj grad et par ting som hedder uddannelse og karriere. Unge danskere har den forkerte opfattelse, at det er alt for bøvlet at få børn under uddannelse. Dette ender ud i, at de fleste så først får børn, når de er omkring de 30, hvilket gør det sværere at få mange børn. Men det er dog slet ikke så besværligt at få børn under uddannelse bare se her:
Man er mere fleksibel
Selvom mange unge mener, at de er enormt pressede i løbet af deres uddannelse, så er sandheden, at de aldrig har haft mere tid. De fleste studerende har nemlig friheden til at kunne planlægge deres tid så fleksibelt som muligt, så de nemt kan have tid til en lille nye. Der er altså masser af tid til at kunne gå en tur om dagen med barnet i barnevogn.
Ingen barsel midt i karrieren
Når man er på arbejdsmarkedet, så vil man gerne have så meget ud af det som overhovedet muligt. Dette kan dog være besværligt, når man bliver ”tvunget” på barsel i 52 uger. Dette Det er dog intet problem at tage barsel i løbet af sin uddannelse, da man kan få SU imens og få mere barsel, hvis ens bedre halvdel er på arbejdsmarkedet.
Man kan bo billigere
Selvfølgelig skal man ud og have et ”rigtigt” hus eller en ”rigtig” lejlighed på et tidspunkt som der koster lidt ekstra at leje, men kan jo lige så godt udnytte, at man er studerende. Som studerende kan man nemlig bo i ungdomsboliger som fås i alle størrelser og er meget billigere.