Et af de spørgsmål man ganske enkelt ikke kan undgå som studerende, er: Hvad skal du så når du er færdig? Der er en god sandsynlighed for at du udmærket ved det, og kan svare direkte fra hoften. Der er dog også en god sandsynlighed for, at du ikke helt er afklaret. Hvis du hører til blandt de sidste, er du nok ved at være godt træt af det spørgsmål.
Et godt bud til hvor din fremtid kunne ligge, kan dog meget vel findes i IT branchen på den ene eller anden måde. For selvom vi i snart årtier har fået at vide, at IT er fremtiden, så har branchen ikke sat farten ned. Sidste år var der en omsætning på 223,8 milliarder i branchen, hvilket var højere end året før og et nyt rekordår. Samtidig er der mere end 87.000 ansatte.
12.500 potentielle arbejdsgivere
IT branchen består af lidt over 12.5000 virksomheder, hvilket også betyder, at der er 12.500 potentielle arbejdspladser. Hvis du læser noget inden for IT, giver det naturligvis sig selv, at det er den vej du skal gå, men rent faktisk er IT branchen blevet utrolig bred. IT branchen er nemlig langt fra kun programmører og front-end designere. Hvis du tror, at IT virksomheder er et sted for nørder, er din tankegang også forældet, der er nemlig mange IT virksomheder, der gang på gang bliver kåret som værende blandt de bedste arbejdspladser. Elbek Vejrup der leverer ERP systemer er eksempelvis med helt fremme hver gang der kåres.
Der er mange IT virksomheder i Danmark (og resten af verden for den sags skyld), der har masser af humanister ansat. Både i udviklingstillinger såvel som ledende stillinger. Det er heller ikke unormalt at man finder ansatte der er uddannet i filosofi, samfundsvidenskab eller lignende. IT branchen er med tiden blevet den branche, der har den bredeste vifte af forskellige ansatte.
Så selvom du ikke er i gang med en IT mæssig uddannelse, kan branchen meget vel stadig være stedet, du skal kigge hen.