You are currently viewing Bliv fri for den dårlige akustik

Bliv fri for den dårlige akustik

Nogle mennesker lægger mere mærke til det end andre, men dårlig akustik kan have en negativ effekt på de fleste. Lige meget om det er i hjemmet eller på arbejdspladsen, kan akustikken gøre det svært at kommunikere og desuden bidrage til hovedpine. Heldigvis er det nemt at få bugt med den dårlige akustik, hvis man blot bruger de rette produkter. 

Bedre koncentration på arbejdspladsen 

Mange arbejdspladser er bygget med store, åbne rum, hvor mange medarbejdere har kontorpladser. Der er mange fordele ved denne form for indretning på arbejdspladsen, hvor der nemmere kan blive skabt et fællesskab og der lægges op til samarbejde og god kommunikation. Men store, åbne rum bringer dog ofte en ulempe med sig: dårlig akustik. 

Dårlig akustisk betyder, at lyden bliver kastet rundt i lokalet. Det skaber rumklang og ekko, der gør, at en helt almindelig, dæmpet samtale mellem to medarbejdere kan komme til at virke langt mere larmende og forstyrrende, end den burde være. Det kan gøre det svært for andre medarbejdere at koncentrere sig, og det kan især blive slemt, hvis der er flere samtaler i gang på samme tid.  

Den dårlige akustisk skabes, fordi der er mange hårde og glatte overflader i lokalet. Det gælder blandt andet gulv, vægge og loft. Derfor kan problemet også afhjælpes forholdsvist nemt, ved at benytte sig af de rette løsninger. Her er et akustikpanel både oplagt og effektivt. Akustiskpaneler absorberer lyden og skaber en meget mere afdæmpet og behagelig akustik. De kan både sættes på vægge og lofter og det er derfor nemt at få dem ind i kontorlandskabet uden, at de skal være i vejen. 

Nemmere afslapning i hjemmet 

Selvom hjemmet typisk ikke har nær så store, åbne rum som et kontor, kan der sagtens stadig være dårlig akustik i en bolig. Det sker især nemt hvis man foretrækker at indrette sit hjem lidt minimalistisk. Normalt vil ting som møbler, gulvtæpper, gardiner og selv billeder på væggene kunne hjælpe med at nedsætte rumklangen. Men hvis man gerne vil slippe for at skulle bruge disse ting for meget i sin indretning, kan problemet også løses på anden vis. 

Det er muligt at komme af med den dårlige akustik på en flot og stilren måde. Akustikplader kan godt virke lidt industrielle og være svære at få til at passe ind i et hjems indretning. Derfor er trælameller ofte en mere oplagt løsning i det private hjem. Disse kan både bidrage med flot design og bedre akustik. Det gør det nemmere at slappe ordentligt af i sit hjem.