You are currently viewing Børneværelse – sådan indretter du hyggeligt og praktisk

Børneværelse – sådan indretter du hyggeligt og praktisk

De kære børn bliver så hurtigt store – og med den udvikling, følger også større krav til deres omgivelser. Så hvad skal du gøre, når der skal indrettes baby- eller børneværelse? Der findes rigtig mange måder at gøre det på, og måske dit barn har gjort sig nogle spændende eller sjove tanker omkring det? Herunder finder du et par gode råd til at indrette både hyggeligt og praktisk.

Her bor Malthe

Eller Mathias, Sara eller Sofie. Et børneværelse må gerne være personligt. Det gør det hjemligt og spændende for dit barn og danner også det bedste fundament for at det bliver et sted dit barn har lyst til at opholde sig. Måske dit barn elsker dinosaurusser, dukker eller biler? Det findes der mange søde måder, hvorpå det kan blive en del af værelset.

Er værelset til en baby er det vigtigste, at der på værelset er de mest praktiske ting. Et puslebord, med alt dertil nødvendigt og en fin babyseng, hvor dit barn trygt kan ligge og sove. Men et babyværelse kan også laves personligt. Det kan det blive med plakater, bamser og måske et farvetema.

Praktisk og hyggeligt

På et babyværelse er det smart at indrette, så alt det vigtigste til at pusle og pleje babyen er i nærheden. Et babyværelse kan også rumme tøj og legetøj, på den måde ved I altid, hvor I kan finde tingene. Men det er også væsentligt at værelset bliver indrettet roligt og hyggeligt, så det kan danne rammen for nærvær og tryghed.

Et børneværelse skal både kunne rumme leg og afslapning. Måske det kan forenes ved at dele værelset op i forskellige zoner, hvis pladsen er til det eller ved at sørge for, at der er plads til begge dele. På den måde bliver det et naturligt sted både til leg og lur.

Et værelse med plads til det hele

Et værelse, der kan rumme både praktik og hygge kan i begge tilfælde skabes på mange forskellige måder. Det kan være med muligheden for forskellige lys-indstillinger, smarte opbevaringsløsninger eller ved at forene forældrenes praktiske tanker med barnets kreative ideer.