You are currently viewing Brug tiden fornuftigt, mens du restituerer 

Brug tiden fornuftigt, mens du restituerer 

Hvis du er typen, der går meget op i din træning, ved du sikkert alt om, hvor vigtigt det er at restituere og hvile mellem træningsdagene. Det ser vi på her, så læs med og bliv klogere på det: at restituere. 

Ikke alle er klar over, at selvom man blot træner på hobbyniveau ved f.eks. at løbe, er det også af stor betydning, at man får hvilet musklerne. 

Sådan kan du restituere 

Nogen vil måske spørge, hvordan man restituerer. Det gør man simpelthen ved at undlade at træne og i stedet i et eller andet omfang hvile sig – for eksempel ved at ligge på sofaen og se dokumentarer eller film om befrielsen eller hvad der førte til Hitlers invasion af Polen, og som blev starten på anden verdenskrig. Du kan også restituere muskler ved at sidde ved din computer og analysere aktier eller udføre andre sysler, der ikke tærer på kræfterne. 

Reducer risikoen for skader 

Men hvorfor skal man egentligt restituere, og er det så nødvendigt? Grunden til at alle, der træner, indimellem bør restituere, er, at musklerne har brug for hvile. Så er vi efter pausen klar til nye projekter eller mere træning. Undlader man at restituere, risikerer man skader, og disse kan tage lang tid at komme over, så derfor er det så vigtigt med hviledage og ikke træne hårdt hver eneste dag. Hvor ofte man skal restituere afhænger af dels, hvilken type træning, du dyrker, men også hvor ofte og hvor hårdt du træner, samt om du er nybegynder eller har trænet længe. 

Restitution er en del af træningen 

Alle der træner, bør restituere og hvile og gøre det til en del af deres træningsplan. Hvis man træner i et center, kan man få råd og vejledning af personalet, og man kan vælge at hyre en personlig træner i en periode, så man kommer godt i gang med sin træning. En personlig træner kan bistå med vejledning om, hvordan du udfører de forskellige øvelser korrekt, men også give dig værdifuld information om kost og andre ting, der har indflydelse på din træning. 

Der er altså flere grunde til, at restitution er så vigtig at tænke på, især når man som nybegynder vil i gang med at komme i form og træne sin krop. Da er det ærgerligt at lægge for hårdt ud og risikere at blive skadet, fordi man ikke sørgede for at hvile kroppen ind i mellem.