Guide: Sådan skaber du en mere bæredygtig livsstil 

Gennem årene har vi fået øjnene op for forbrugernes påvirkning på klimaet og miljøet, og hvilken ødelæggende effekt vores handlinger har for fremtiden. Vi udfører alle sammen ubevidst handlinger, som vi med lidt fokus bevidst kan omvende. Vi kan dermed sammen reducere det årlige CO2 udslip. Læs med, og bliv klogere på, hvordan du kan skabe en mere bæredygtig livsstil. 

Bæredygtige løsninger og alternativer har vist sig at være vejen frem hvis vi ønsker at bevare det grønne, det lyse og det gode ved den verden, vi lever i i dag. Derfor er det nu muligt at finde nye produkter på markedet som bæredygtige 2 plans huse, køkkenartikler, boligartikler og tøj, der alle har til formål at omvende vores privatforbrug og mindske Danmarks CO2 aftryk. 

Køb genbrug 

En god måde hvorpå man kan begynde den bæredygtige rejse uden at gå for meget på kompromis, er ved at købe genbrug. Hver gang vi køber genbrug, forlænger vi et produkts levetid og støtter således op om et mindre forbrug. Et forbrug der påvirker virksomheder til at producere mindre, og således reduceres det samlede CO2 udslip. 

I Danmark findes der adskillige genbrugsbutikker rundt om i byerne. Her er det muligt at gøre sig nogle unikke skattefund både hvad angår tøj samt diverse boligartikler. Ligger du selv inde med noget, som du ikke længere får brugt, kan du også udføre en god handling ved at donere det til genbrug, og således give glæden videre til andre. 

Reducér el og varmeforbruget 

Størstedelen af den energi vi udleder, kommer fra vores el og varmeforbrug. Ved at indføre grønnere og mere energibesparende løsninger kan man ikke kun redde klimaet, men også sit eget budget. El og varme koster dyrt, og man kan ved at finde bæredygtige løsninger samt reducere sit forbrug hurtigt komme til at opleve store besparelser. 

Undgå spild 

I Danmark er vi kendetegnet ved at have et overforbrug, hvor der årligt går flere kilotons af tøj og mad til spild. Dette kan vi være med til at mindske ved at tænke mere over vores generelle impulskøb og handlinger. Køb ikke mere, end du har brug for og som er nødvendigt for at trives i en almindelig dagligdag. 

Tøj, der ikke længere bruges eller mad der er gået over tid, ender blot med at blive smidt ud til ingen verdens nytte. Havde man i stedet undgået at købe det i første omgang, kunne denne lille fravælgelse, have medført store forskelle i det store billede.