You are currently viewing Her kan du researche på Danmarks befrielse 

Her kan du researche på Danmarks befrielse 

Selvom det er mange år siden nu, at Danmark var besat, og kun få efterhånden er tilbage til at huske det og overbringe viden, er der stadig utroligt stor interesse for krigen og befrielsen. Men hvor skal man søge, hvis man vil finde information om den tid, som blandt mange kaldes “de mørke år”? Det ser vi på her, så læs med og få gode råd. 

En af de ting, man kan gøre er at opsøge familiemedlemmer eller bekendte, der levede dengang og kan huske, hvordan det var, da det glade budskab blev transmitteret i radioen og folk efterfølgende løb ud i gaderne og krammede hinanden af glæde over at Danmark atter var frit, men også andre metoder kan overvejes. 

Udødelige Matador kommer også omkring krigen 

Man kan nemlig også søge på nettet, hvor der findes en række hjemmesider, der beskæftiger sig med netop dette emne. Også i aviserne, online såvel som trykte, vil der af og til være artikler om befrielsen og emner der relaterer sig hertil. Dagens.no er dog ikke det nyhedsmedie, der bringer mest om lige dette emne, men til gengæld er der så mange andre spændende ting på denne side. 

Vender man sig mod underholdningsbranchen er der skrevet et utal af bøger og lavet mange film, der omhandler befrielsen og tiden under krigen. En af de mest elskede TV-serier nogensinde kommer også omkring både krigen og befrielsen, nemlig den udødelige Matador, som de fleste mennesker over 25 år har set op til flere gange. 

I Matador følger man tiden op til krigen, selve krigen og også det lykkelige øjeblik, da nyhedsoplæseren Johs. G. Sørensen annoncerer, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper har overgivet sig. Hvis man ikke allerede har set Matador, kan man med fordel starte her, hvor man altså får et godt indblik i, hvordan krigen og befrielsen oplevedes af både over- og arbejderklassen.