You are currently viewing Historiske rejser – 3 rejsemål kendt fra 2. verdenskrig

Historiske rejser – 3 rejsemål kendt fra 2. verdenskrig

Denne hjemmeside handler om Danmarks Befrielse i 1945. En ikonisk begivenhed, der tog plads i vores egen andedam og i særdeleshed kender vi alle billederne af de glade danskere i København.

København er det første sted på listen over historiske rejsemål, men herunder ser vi nærmere på andre ikoniske rejsemål, der har relation til 2. verdenskrig og vores allesammens historie.

København (Shellhuset)

Har du prøvet at tage toget fra Vesterport? Det er ikke en videre sindsoprivende oplevelse og faktisk føler man sig hensat til 90’erne. Det ligner i hvert fald ikke, at stedet har ændret sig synderligt.

Næste gang du skal med toget fra Vesterport, så overvej dog at gå hen på Kampmannsgade, hvor du finder den ikoniske beliggenhed for Shellhuset.

Shellhuset var Gestapos hovedkvarter i København under 2. Verdenskrig. Stedet er netop nu i medierne, da Ole Bornedals nye film handler om bombningen af Shellhuset, der gik galt og en britisk jagerpilot kom til at bombe den franske skole på Frederiksberg.

Se filmen og gå forbi Kampmannsgade for at mærke historiens vingesus.

London (Imperial War Museum)

Vi skal også rejse ud i verden for at forstå vores historie. Således kan du med fordel rejse vestpå til London. “Her er London” ringer en klokke for de fleste og vi skylder briterne en stor tak i forbindelse med Danmarks befrielse i 1945.

Som Rejsekris skriver i sin London guide kan du opleve Imperial War Museum, hvor der er ekstremt mange fantastiske historier fra 2. verdenskrig.

Storbritannien spillede en kæmpe rolle i 2. verdenskrig, det ved de fleste, men at opleve historien skrevet med deres egne ord er spændende.

Du finder mere information om London som rejsemål på Londontravelhacks.com.

Berlin (Holocaust mindesmærke og Hitlers bunker)

Ja, vi kommer ikke udenom, at Berlin rummer helt enormt mange seværdigheder relateret til 2. verdenskrig.

De fleste får det til at løbe koldt ned af ryggen og det er bemærkelsesværdigt, at der fortsat står bygninger, der er opført af naziregimet.

Et stenkast fra Brandenburger Tor finder vi mindesmærket for de dræbte jøder og kort derfra ligger Hitlers bunker, men der er ikke markeret noget og der er intet at se det sidstnævnte sted.

Således får ham der startede rædslerne ingen mindesmærker eller nogen former for opmærksomhed, som Rejsekris fortæller i sin Berlin seværdigheder guide, så er det nok det rigtige.

Oplev også terrorens topografi, der fortæller om rædslerne SS foretog sig under 2. verdenskrig.

Berlin er et spændende rejsemål for dig, der vil opleve historiens vingesus.