You are currently viewing Invester din opsparing i aktier

Invester din opsparing i aktier

Har du tænkt på at investerer i danske bank aktier?

Det kan sagtens gå hen og blive en god investering, hvis du vælger at købe aktier i danske bank. Hvis du kigger det danske bank aktien over de sidste 5 år, så er det faktisk det helt rigtige tidspunkt at opkøbe dem. Det er dog vigtigt at du selv føler det er det rigtige, ellers skal du ikke købe danske bank aktier. Hvis du spørger mig, så syntes jeg det er en meget spændende aktie, som jeg kommer til at følge nøje over de næste par måneder.

Jeg vil dog også sige at du bør vente med at købe aktier i danske bank, for lige at se hvordan første kvartal af 2023 kommer til at gå. Grunden til danske bank aktier er faldet så meget over de sidste 12 måneder, er fordi de har været inde i nogle meget uheldige sager omkring hvidvask. Det er noget som går ud over aktier, da virksomheden for kæmpe bøder og kunder mister tilliden til cheferne.

Danske bank er Danmarks største bank og det har den efterhånden været en del år, du køber dig derfor ind i en virksomhed som har eksisteret i rigtig lang tid. Banken blev stiftet i 1871, så de har altså drevet bankforretning i over 150 år, hvilket også gør dem til et af de oplagte valg, hvis du ønsker en aktie med minimal risiko.

Udover at du ejer de aktier som du køber, så udbetaler danske bank altså også udbytte en gang årligt. Ved du ikke hvad udbytte er? Det er noget virksomheder tilbyder til deres aktionærer, de udbetaler altså et beløb det kan være 10 kroner pr aktie du ejer. Så hvis du for eksempel har købt 100 aktier i danske bank, så vil du altså modtage 1000 kr i udbytte. Det er dog meget forskelligt hvor meget der bliver betalt pr aktie og beløbet kommer meget and på hvor godt et år virksomheden har haft.

Hvis du ønsker at have en passiv indkomst som du kan leve af, så er det en af muligheder. Du kan sagtens lave af udbytte fra virksomheder, men det kræver du investerer en stor sum.