You are currently viewing Kærlighedens historie: Internettet revolutionerede dating

Kærlighedens historie: Internettet revolutionerede dating

Kærlighed har eksisteret gennem hele menneskets historie – også selvom man måske ikke havde sprog for følelsen. I dag er der imidlertid mere end bare sprog for kærligheden, vi har også alverdens websites og apps, der kan hjælpe os med at finde den.

Er du også på jagt efter kærlighed, romantik eller spicy møder på nettet? Så er du såmænd helt normal. I dag er online dating nemlig en ganske almindelig del af rigtig mange danskeres hverdag, og de fleste tabuer omkring aktiviteten er nedbrudt.

Sådan har det dog ikke altid været, og internettet har i høj grad revolutioneret måden, vi går til kærligheden på. Det er en spændende historie, der spænder fra kærligheden som en nødvendighed til et frit valg for ikke at tale om de uendelige valgmuligheder, internettet byder på i vores tid.

Fra nødvendighed til frit valg

Det er ikke mange år siden, at kærlighed snarere var en nødvendighed end et valg. Går man blot tilbage til 1950’erne, var de praktiske grunde til at slå pjalterne sammen og gifte sig talrige. Her var rollefordelingen som bekendt, at manden gik på arbejde og tjente pengene, mens konen passede huset og opdragede børnene.

Som kvinde var det ikke nødvendigvis nemt at få et arbejde, der kunne forsørge én selv, og som mand kendte man måske ikke engang forskellen på en gryde og en stegepande. Siden da – ikke mindst med den seksuelle frigørelse i slutningen af 1960’erne og 1970’erne – er kærligheden dog blevet langt mere fri og dermed også mere valgfri. I dag er den ikke bare valgfri, valgmulighederne er også stort set uendelige. Det kan vi takke internettet og online dating for.

Uendelige muligheder online

I starten var online dating for de få, og måske noget man gik lidt stille med dørene med. Meget har imidlertid ændret sig, og hvor der i starten blot fandtes enkelte datingsider, er mulighederne i dag noget nær uendelige. Således findes der dating for alle aldre, alle seksualiteter og alle samfundslag.

Det betyder også, at online dating ikke længere er for de få – det er for alle. Hvor der før herskede et vist tabu omkring aktiviteten, er det i dag ude i det åbne, og folk swiper til højre og venstre i S-toget og på caféer. Og man kan swipe sig til lidt af hvert lige fra det uskyldige til det frække.

Således findes der platforme, der hjælper folk med at finde noget seriøst, platforme, hvor alt er muligt og ligefrem platforme for folk, der vil sutte pik eller udleve andre erotiske fantasier. Du kan altså være helt sikker på, at uanset om du leder efter den eneste ene eller én eneste fræk aften, så kan du finde det online. Det må da siges at være noget af en revolution!