You are currently viewing Hav fokus på sikkerhed, når du arbejder med ting fra krigen

Hav fokus på sikkerhed, når du arbejder med ting fra krigen

Som ingen kan have undgået at bemærke, lever vi i en digital tidsalder, hvor der findes utroligt mange muligheder, men hvor der er muligheder, er der som bekendt også faldgruber. Når noget nyt og smart bliver opfundet, vil der altid være mennesker med ondt i sinde, der søger at udnytte det, og derfor må man være på vagt. Det gælder ikke mindst, når man arbejder med ting fra krigens og befrielsens tid, og det ser vi nærmere på her. 

Selvom det kan være fristende at drømme sig tilbage til en tid, hvor det hele var mere simpelt, er det dog nok de færreste, som kunne tænke sig at leve for 100 år siden, når alt kommer til alt. Selvom der er meget, man skal passe på, giver den nye teknologi os mange muligheder, som vi i dag ikke vil være foruden, tænk blot på ting som e-mails eller at kunne surfe rundt på internettet. 

Den digitale sikkerhed 

Netop når man surfer, er det vigtigt at have den digitale sikkerhed i orden, og her kan man bl.a. overveje en VPN som beskytter mod hackerangreb og andet ubehageligt. Læs om Avast, hvis du er usikker på, hvor godt din computer er beskyttet. Dette er ikke mindst vigtigt, hvis du interesserer dig for ting fra krigens og befrielsens tid og bruger meget tid på at researche og indsamle data. Da vil det være utroligt ærgerligt at miste hundredevis af arbejdstimer, fordi man ikke havde været opmærksom på at beskytte sin computer mod folk med ondt i sinde. 

Tag ingen chancer med våben 

Et andet område, når det drejer sig om sikkerhed og ting fra krigens tid, er våben. Efter befrielsen har man fundet mange våben, og hvis du selv kommer i besiddelse af et, skal du være særdeles påpasselig, selv hvis du er våbenkender og kan se om våbnet er afsikret eller ladt. Det sker også, omend sjældent, at der dukker ting som håndgranater op på pulterrum eller i skure, og her må der udvises den største forsigtighed. Ved netop håndgranater bør der ikke tages chancer omkring sikkerhed, så her skal man kontakte politiet, som vil sørge for at hidkalde relevant personel til at uskadeliggøre granaten.  

Hvem sælger du til? 

Hvis man interesserer sig for effekter fra anden verdenskrig, kan det ske, at man kommer i besiddelse af ting, der har tilhørt nazisterne. Hvis man handler med disse ting, bør man af etiske grunde sørge for at have sikkerhed for, at man ikke sælger til en nynazist og på den måde hjælper dem med at dyrke deres frygtelige ideologi. Her må man foretage grundig research på personen og finde ud af så meget, man kan inden en eventuel handel.