You are currently viewing Sådan kan du få råd til din dyre hobby

Sådan kan du få råd til din dyre hobby

Der findes mange forskellige hobbyer, man kan vælge at kaste sig over, selv om det for nogle ikke er et valg, men et kald eller en passion, de bare er nødt til at dyrke. Ikke alle hobbyer er dog lige billige, og nogle kan være overordentligt dyre. Læs med her og få gode tips til, hvordan du kan få råd til at dyrke din dyre hobby.

Er der tale om surdejsbagning er der naturligvis grænser for, hvad det kan løbe op i, men er du ude i for eksempel svæveflyvning, skal der lægges nogle penge for at kunne dyrke denne fritidsinteresse.

Tjen penge ved aktiehandel

Aktiehandel er ved at udvikle sig til en folkesport blandt danskerne, og det er også en mulighed, du kan overveje for at tjene penge til at dyrke din hobby. Det er lettere at komme i gang, end du måske tror, men det er vigtigt at sætte sig ind i, hvordan tingene fungerer og ikke mindst huske på, at der er tale om rigtige penge og at du kan tabe store beløb, hvis du ikke ser dig for. Du kan finde meget information om investering på internettet, f.eks. på Euroinvestor, Invested.dk eller aktieskole.com. Du bør dog altid lave din egen research inden du trykker på købsknappen og ikke blot hoppe med på alt, hvad du hører og læser, da ikke alle kanaler er lige seriøse og uvildige.

Gør din hobby til dit arbejde

En anden måde, du kan få råd til din hobby, er at gøre den til dit arbejde. Interesserer du dig for eksempel for Danmarks befrielse i 1945 kan du prøve, om du kan få job på et museum eller et andet sted, der beskæftiger sig med dette emne. På den måde kan du dyrke din hobby, mens du er på arbejde, og til og med tjene penge på det.

Prut om prisen

Er der tale om en fritidsinteresse, hvor du samler på ting, kan du komme langt ved at prutte om prisen. Hold øje på de forskellige platforme for brugte ting og opret agenter, således at hvis du f.eks. samler på tyskerhjelme, får en notifikation, når nogen sætter en sådan til salg. Meget ofte er folk til at handle med, så her kan du finde din indre krejler frem og forsøge at få prisen ned. Er der tale om f.eks. sjældne frimærker, er det dog en anden sag, da disse kan være meget værdifulde, og her kan der derfor være tale om at folk byder over for at få fat i de kostbare sager.

Der er altså flere ting, man kan overveje, hvis man har en dyr hobby som det kan være svært at rejse penge til at dyrke, men med lidt snilde og disse tips er der lys forude.