You are currently viewing Kom i gang med bogskrivningen i dag

Kom i gang med bogskrivningen i dag

En anden vigtig komponent i, hvordan man skriver en bog, er, hvor du skriver, og derfor får den et separat afsnit. Hvis du vil færdiggøre en hel bog, skal du absolut finde et roligt, fokuseret rum til dit forfatterskab.

Dette kan være i dit hus, en kaffebar, et bibliotek, et co-working space – hvor end du kan arbejde produktivt og uden afbrydelser. Det skal også være et sted, du nemt kan få adgang til og gå ofte. At arbejde hjemmefra er den mest bekvemme mulighed i denne forstand, men det kan være svært, hvis du har familie i nærheden, eller hvis du ikke har et udpeget “ens eget værelse” (dvs. et egentligt kontor eller i det mindste et skrivebord).

Hvordan ser en god skriveplads ud?

Prøv forskellige steder for at se, hvad der virker for dig. Faktisk kan du opleve, at du kan lide at rotere skriverum, fordi det holder dig energisk og din skrivning frisk! Men uanset hvor du går, gør dit bedste for at gøre pladsen:

  • Stille (støjreducerende hovedtelefoner kan være meget nyttige)
  • Rent (ingen rod, især hvis du laver pligter for at udsætte)
  • Ikke-distraherende (intet er for sjovt til at friste dig væk fra at skrive; sluk din telefon, så andre mennesker ikke generer dig)
  • Din egen (dyrk en dejlig atmosfære på dit hjemmekontor med plakater og planter, eller tag bare den samme plads på din lokale café hver gang – virkelig skabe et “dedikeret skriverum”)

Arbejd med bogskrivningssoftware

Vi har allerede talt om et par forskellige stykker software til at hjælpe dig med at skrive en bog. Men hvis du ikke har fundet den rigtige app eller program endnu, så frygt aldrig – der er meget mere, hvor de kom fra!

Bogskrivningssoftware er et emne, vi faktisk har skrevet et helt indlæg om, men det er værd at berøre et par af vores foretrukne skriveværktøjer her:

Scrivener

Scrivener er den foretrukne skrivesoftware, der kan downloades, for mange forfattere, og med god grund: den har en enestående grænseflade og tonsvis af nyttige funktioner. Du kan skitsere kapitler med dets træk-og-slip-system, oprette etiketter til elementer, du vil spore, og bruge forskellige skabeloner til at planlægge OG formatere din bog. Hvis du vil føle dig som en ægte professionel, kan du ikke gå galt med Scrivener – og det er endda gratis at prøve i 30 dage.

Milanote

Eller hvis du ikke er meget for konturer, fordi dine tanker er over det hele, kan Milanote hjælpe. Den superfleksible grænseflade giver dig mulighed for at “mindmap” på samme måde, som du ville gøre det, og omarrangere forskellige sektioner, som du vil. Når du skriver, kan du se alle dine noter på én gang, så du ikke skal stresse over at glemme ting. Det er en meget forfriskende, intuitiv tilgang, der er værd at prøve for alle uorganiserede forfattere.

FocusWriter

Apropos intuitiv, hvad er mere intuitivt end blot at skrive på et stykke papir, ingen distraktioner – ligesom i gamle dage? Mød FocusWriter, som giver dig mulighed for at gøre præcis det. Standardgrænsefladen på fuld skærm er et ark papir på et træbord: ingen klokker, ingen fløjter, ingen som helst forstyrrelser. Seriøst, denne får dig i zonen.

Reedsy Book Editor

Vi kunne ikke udelade et af de fedeste tekstbehandlings-, redigerings- og formateringsværktøjer på markedet! Bortset fra alle jokes, RBE lader dig formatere din bog rent, mens du går, så du kan se den tage form i realtid. Du kan også tilføje sektioner til forside og bagside og invitere samarbejdspartnere til at redigere din tekst. Derudover kan du slå målpåmindelser til for at sikre, at du er på rette spor med din skriveplan. Når du er færdig med at skrive, kan du eksportere filerne i din bog. Men tag ikke vores ord for det: du kan prøve RBE gratis lige her.


Skal du bruge en god kuglepen, så tag et kig på kuglepenne med logo.